Een sprong in het diepe

Daar zat ik dan met plakkerige handen, een brok in mijn keel en van die rode vlekken in mijn hals. Ik vond het dood eng, nog 15 minuten en ik zou mijn eerste webinar gaan geven.

Ik had al eerder lezingen gegeven, in een zaaltje hier in Geldrop, maar een webinar is toch iets anders. Je verteld je verhaal eigenlijk tegen je computer. In een zaaltje krijg je meteen reacties verbaal en non-verbaal, maar tijdens een webinar niet.

De Gave van dyslexie

Vanwege de Lock down konden mijn lezingen helaas niet meer doorgaan, waardoor ik ben gaan kijken hoe ik toch mijn verhaal kon vertellen. Ik heb ik gekozen om webinars te gaan geven. Om zo, mijn een positief verhaal over dyslexie met andere te kunnen delen.

Er is heel wat veranderd

Zelf heb ik heel lang geworsteld met mijn dyslexie en heb ik er echt last gehad dat ik moeite had met lezen en het foutloos schrijven. Het gaf me een minderwaardig gevoel en heeft ervoor gezorgd dat ik faalangstig werd. Zo ben ik een heleboel uit de weg gegaan, met het idee dat ik het toch niet zou kunnen.

Maar er is na het lezen van het boek: DE GAVE VAN DYSLEXIE heel wat veranderd in mijn leven. Ik ben op mijn 38ste een studie gestart, de opleiding tot Davis counselor. Om zo andere, kinderen en volwassenen, te kunnen helpen met dat waar ik het zelf zo verschrikkelijk moeilijk mee heb gehad.

De spanning die ik voelde voor het webinar was te vergelijken met de spanning die ik voelde voor het maken van een toets. Een begrijpend lees toets of een dictee.

Creatieve hulp bij dyslexie

Die laatste 15 minuten voor het webinar heb ik gebruikt om mijn Davis® tools in te zetten, oriëntatie, loslaten en mijn energie meter. Zodat ik ontspannen mijn aandacht kon richten op dat wat me te doen stond. Het geven van een webinar.

Nou verliep dat eerste webinar echt niet vlekkeloos, maar ik heb niet opgegeven. Ik heb doorgezet en mijn faalangst overwonnen, door elke keer weer gebruik te maken van mij Davis tools. Nu geef ik elke eerste donderdag avond van de maand een webinar en mag ik andere te inspireren anders naar dyslexie te kijken.

hulp bij dyslexie

Door een sprong te wagen heb ik heel wat geleerd.

Waar ik tijdens de eerste webinars soms niet goed uit mijn woorden kwam, en behoorlijk desoriënteerde als ik zag dan mensen afhaakte. Kan ik nu mijn verhaal in alle rust vertellen en vragen van deelnemers beantwoorden.

Komende donderdag is het weer zover. Dan zit ik om 20.00 weer achter mijn computer mijn verhaal te vertellen. Ik ga het hebben over hoe mensen met dyslexie in hun hersens informatie verwerken, ik vertel over en laat je ervaren hoe beeldenkers denken en vertel over mijn werk als Davis counselor.

Wil je deelnemen aan een webinar, aanmelden kan via https://vereniging-voor-davis-counselors.webinargeek.com/aw-grip-op-dyslexie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.