Ik ben Almaz Wijkel.

Hoi, ik ben Almaz Wijkel, Davis® counselor, ervaringsdeskundige (zelf dyslectisch) en eigenaar van praktijk Beeldgaaf.

Ik help kinderen met lezen, schrijven en spelling. Mijn aanpak sluit aan op hun creatieve en visuele manier van denken. Zodat ze op een ontspannen manier kunnen focussen en met plezier leren lezen, schrijven, spellen en rekenen. 

BEELDGAAF!

In mijn praktijk beeldgaaf werk ik met mensen (vooral kinderen) met dyslexie, dyscalculie en ADHD. Ik werk met kinderen die:

 • soms al jaren lang worstelen en al meerdere hulp trajecten achter de rug hebben
 • een of meerdere diagnose hebben
 • op school steeds net te goed scoren om voor hulp in aanmerking te komen
 • zeer intelligent zijn maar waar de scores achter blijven bij wat je zou verwachten bij hun IQ
 • gevoelig zijn voor prikkels
 • graag beter willen leren lezen, rekenen en hun aandacht richten op een taak
dyslexie begeleiding

Mijn 5 gouden regels

Of ik nu werk met kinderen of volwassenen. Tijdens mijn creatieve begeleiding gelden deze 5 regels. Zowel voor mijn klant als voor mij!

MAAK PLEZIER
STEL DOMME VRAGEN
KIJK AF
MAAK FOUTEN
DOE NIET TE VEEL JE BEST

Waarom ik doe wat ik doe:

Als ervaringsdeskundige, zelf dyslectisch, weet ik zelf hoe lastig het is als je niet mee komt op school, als je tijdens een dictee maar 1 woord goed hebt geschreven, of hoe het is om in groep 8 nog steeds moeite te hebben met een A-boek.

Elke keer als ik nog een spel foutje maak en iemand wijst mij er op voel ik dat kleine meisje weer verdrietig in een hoekje zitten, met een brok in mijn keel en rode vlekken in mijn nek. Het went nooit. Ook aan mij was nooit verteld hoe ik moest lezen, ik moest steeds weer oefenen wat ik fout deed. Alles wat ik al zo moeilijk vond. Ik klapte dicht en werd onzeker.

Pas sinds een paar jaar weet ik dat het niet aan mij ligt en ik had dat zo graag eerder willen weten. Ik had zo graag willen horen dat er niets mis was met mij, maar dat mijn hersens gewoon op een andere manier werken. Dat ik in beelden denk en in staat ben om dingen van uit meerdere gezichtspunten te bekijken. Die gave zorgt er voor dat ik er creatief en oplossingsgericht ben, out of de box denk en snel verbanden leg, die andere vaak nog niet zien.

"Geloven in jezelf, dat is de basis voor SUCCES!"

Mijn missie is om anderen te helpen.

Niet door ze steeds weer te laten oefenen waar ze moeite mee hebben, maar door hun problemen bij de oorzaak aan te pakken. Door ze inzicht te geven in dat waar ze wel goed in zijn en om hun gave om dingen vanuit meerdere gezichtspunten te bekijken, in te leren zetten.
Ik ben er van overtuigd dat iedereen op deze ontspannen manier kan leren lezen, schrijven, spellen, ideeën verwoorden of op papier zetten, je aandacht bij de taak houden en rekenen.

Als je maar weet hoe!

Misschien heb je twijfels, die had ik ook voor ik wist wat ik nu weet. Maar bedenk je goed; wat je tot nu toe hebt gedaan, heeft dat geholpen? Heeft het je het resultaat gegeven wat je voor je kind wou?

Ik geef jouw kind (of jezelf) de tools die je kind op elk gewenst moment zelfstandig kan in zetten om de aandacht te richten en de dingen van een vast punt te bekijken.

BEELD staat voor beelddenken
en dat zie ik als een GAVE

Mijn praktijk is gevestigd aan huis in Geldrop, net onder Eindhoven.
Naast mijn werk: 

 • geniet ik met mijn gezin van de natuur
 • ga ik 2 maal per week sporten. Zo blijf ik lekker fit.
 • werk ik graag in mijn moestuin. Daar verbouw ik tomaten, spinazie, frambozen, knoflook, andijvie en komkommers
 • ben ik graag creatief bezig en haak ik knuffels en naai ik kleding
 • kap ik meubels op
 • sta ik graag in de keuken
 • vind ik het heerlijk om een spannend boek te lezen

Onbelangrijk,
maar te leuk om niet te vertellen

 • Ik ben gek op een koffie met een stroopwafel
 • Vroeger noemde mensen mij Ananas
 • Als kind ik altijd uit het raam riep: “ik ben de beste van de hele wereld”.
 • Ik in Ethiopië ben geboren, en mijn naam diamant betekend
 • Ik elke ochtend wakker wordt door een knuffel van mijn zoon
 • Ik graag fikkie stook in de vuurkorf en dan geniet met een wijntje
 • De Griezels mijn lievelingsboek is
 • Ik heel graag naar “wie is de mol” kijk

Heb je een vraag? Stel ‘m vooral!

Ik beantwoord ze graag.

begeleiding bij dyscalculie en ADHD/ADD