Ik ben Almaz Wijkel, moeder van 2 geweldig beelddenkende kinderen.

Op 8 jarige leeftijd is bij mij dyslexie vastgesteld. Ik ben via de school van mijn dochter in aanraking gekomen de Davis® methode doordat die spellingsproblemen had. In september 2017 ben ik gestart met de opleiding.

Ik heb sinds de diagnose “dyslexy” altijd gedacht dat er iets mis was met mij. Mijn hersenen zouden niet goed samenwerken. Ik heb heel veel moeten oefenen en heb als kind zelfs boeken verscheurd uit frustratie. Op de basisschool was ik altijd de slechtste van dat klas, zat alleen in een lees groepje en kreeg een apart dictee. Als schooladvies kreeg ik het advies “huishoudschool”. Ondertussen weet ik dat er niets mis is met mij. Mijn hersens werken prima, maar ik had een andere manier van leren nodig.

Almaz Wijkel Beeldgaaf dyslexie dyscalculie adhd
Beeldgaaf davis counseling dyslexie dyscalculie adhd

In mijn praktijk Beeldgaaf help ik op een ontspannen, creatieve manier kinderen en volwassenen met de leerproblemen waar ze tegen aanlopen. De praktijk is aan huis en heeft naast de rustige praktijk ruimte ook een grote tuin en ligt vlak bij het bos waar we met de counseling zeker gebruik van maken.

Door de problemen waar mijn dochter tegen aanliep in het onderwijs zijn we via haar school gewezen op Davis®. De counseling verliep erg positief, natuurlijk zijn niet alle problemen in 1 keer opgelost, maar ze kreeg zelf de tools aangeleerd om zichzelf te focussen en te corrigeren als ze wegdroomde. Na mezelf te hebben verdiept en door de positieve counseling van mijn dochter ben ik gestart aan de opleiding.

Het mooiste van de methode vind ik dat je opzoek gaat naar de oorzaak van de problemen en deze op een ontspannen en creatieve manier oplost. Dit in tegenstelling tot de reguliere methodes waar juist veel geoefend wordt met wat er fout gaat. Ik heb zelf ervaren hoe frustrerend het is om veel te moeten oefenen met wat fout gaat, en dan ondanks de grote inzet alsnog veel fouten te maken.

Mijn praktijk is aan huis. In de praktijk kunnen we rustig werken. Door de bosrijke omgeving en de grote tuin zullen we ook veel buiten aan het oefenen zijn.