De methode

De methode helpt kinderen en volwassenen die (in het onderwijs) tegen problemen aanlopen in de vorm van dyslexie, AD(H)D, dyscalculie, dysplasie, bedplassen, handschrift- en concentratieproblemen.

Met de Davis® methode corrigeer je de waarneming van kinderen en volwassenen met deze problemen. Dit gebeurt door meer inzicht te krijgen in de eigen waarneming waardoor de eigen vaardigheden gaan verbeteren. De methode gaat uit van ieders eigen kracht, want dat is alles wat je nodig hebt.

Tijdens de counseling ontdek je jouw eigen manier van leren en krijg je gereedschappen (Tools) aangereikt waardoor je hier grip op krijgt. De gereedschappen zorgen voor een ontspannen focus en een heldere gedachtegang, waardoor aangeboden informatie kan goed verwerkt en opgeslagen worden. Met deze gereedschappen en het werkboek kun je thuis en/of op school zelfstandig verder.

Beeldgaaf dyslexie dyscalculie adhd voorbeeld davis counseling
Davis counseling Geldrop gereedschap

De gereedschappen

Oriëntatie:
Door te leren oriënteren creëer je rust in het hoofd en is er meer focus op de bezigheid.

Loslaten:
Je leert spanning los te laten zodat je ontspannen kan focussen.

Energie Meter:
je leert je energieniveau aanpassen aan de activiteit die je wilt gaan doen.

  • Maak plezier
  • Stel domme vragen
  • Maak fouten
  • Kijk af
  • Doe niet te veel je best

Achtergond informatie

Hoe kan het dat ik de ene dag makkelijker kan lezen dan de andere?
Deze vraag stelde de Amerikaan Ron Davis zichzelf toen hij 38 jaar oud was. Hij was succesvol ruimtevaartingenieur, zakenman en kunstenaar, maar kon nauwelijks lezen.

Op de basisschool werd hij voor zwakzinnig en dom versleten, waardoor hij zelf ook lange tijd geloofde dat er iets mis was met zijn hersenen. Dit terwijl hij wel goed kon functioneren in zijn werk. Zijn leesproblemen hield hij voor iedereen verborgen. Zelfs voor zijn naaste familie.

Toevallig ontdekte hij dat zijn dyslexie veranderde als hij zijn aandacht op een bepaalde manier richtte en daarmee zijn brein beïnvloedde. Dit was het moment waarop Ron Davis ontdekte dat hij dan plotseling wel kon lezen. Hij merkte op dat zijn dyslexie samenhangt met non-verbaal denken en desoriëntatie en dat er niks mankeert aan zijn hersenen.
Zijn dyslexie kon verholpen worden. Deze bijzondere ontdekking vormt de basis van de Davis-methode.

De Davis-methode heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Meer dan 400 counselors in 44 landen werken met de methode van Ron Davis, waardoor elk jaar duizenden kinderen en volwassenen makkelijker leren lezen en geholpen worden met andere gerelateerde leerproblemen.

Voor meer informatie: http://www.davisdyslexie.nl